Kookboeken: om je vingers bij af te likken

Tijdens de Kookboekenweek vieren de boekhandel en bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Ze stallen de mooiste, beste, informatiefste en meest verrassende kookboeken uit en organiseren workshops, proeverijen en lezingen. De Kookboekenweek duurt van 6 tot 15 november.

Geschiedenis

De Kookboekenweek stond voorheen bekend als Kookboeken7daagse, een initiatief van Fusina Verloop. In de 11 jaar sinds de eerste Kookboek van het Jaar-verkiezing zijn tegen de 1000 kookboeken op de keukentafel beland van organisator Fusina Verloop. Met haar Kookboek van het Jaar-verkiezing was zij een van de eersten die de groeiende honger naar kookboeken heeft ingevuld. Sindsdien was er voor iedere Food-adept op de website www.kookboekennieuws.nl vrijwel dagelijks culinair nieuws te vinden. Om wegwijs te raken in het enorme kookboekenaanbod koos zij maandelijks haar persoonlijke favoriet.

Ook de Kookboeken7daagse werd door haar geïnitieerd: een week, vlak voor de feestdagen, waarin smulpapen van kookboekenauteurs tips en trics voorgeschoteld kregen tijdens diverse workshops, demo’s en proeverijen in o.a. (kook)boekhandels en bij kookstudio’s door het hele land. Met haar Wonderneming organiseerde Fusina Verloop het grootste landelijke kookboekenevenement van Nederland.